s

Pravila i uslovi narudžbe

 / Pravila i uslovi narudžbe

AJDASLIĆ DOO PODRUŽNICA PETS FRIENDS  INTERNET TRGOVINA

Prodavač je Ajdaslić doo podružnica Pets Friends Tuzla a kupac je posjetitelj stranice, punoljetna i poslovno sposobna osoba, koja popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavaču i izvrši plaćanje. Plaćanje je moguće izvršiti  pouzećem robe. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Narudžbom artikala kupac prihvata uslove poslovanja navedene na stranici www.petsfriends.ba.

Kupac ima pravo na raskid ugovor. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.

Ajdaslić d.o.o podružnica Pets Friends Tuzla može narudžbu odbaciti ako ustanovi da je došlo do zloupotrebe stranice ili utvrdi da su podaci nepotpuni ili netačni.

Zadržavamo pravo na pogreške opisa, fotografija, cijena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde o narudžbi.

NARUČIVANJE PROIZVODA

Prilikom naručivanja proizvoda potrebno je da odete na željeni proizvod, izaberete količinu proizvoda i ubacite ih u košaricu. Minimalan iznos narudzbe je 20,00 KM, ne uključujući trošak dostave.

Po završetku procesa kupovine, poslat ćemo Vam potvrdu narudzbe na Vasu mail adresu. U slučaju da nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kojeg razloga, naš operater kontaktirat će Vas telefonski ili e-mailom kako bi se dogovorila isporuka zamjenskog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda. Sve cijene u Ajdaslić d.o.o podružnica Pets Friends Tuzla Internet trgovini su izražene u KM s uključenim PDV-om.

Za slučaj ikakvih problema i nejasnoća prilikom procesa narudžbe slobodno kontaktirajte našeg operatera na e-mail: info@petsfriends.ba ili na tel. 035 277 391 ili           035 266 656

ponedjeljak – subota 9.00 – 19.00 sati.

PLAĆANJE

Naručeni proizvodi plaćaju se:
• Pouzećem: gotovinski dostavljaču. Kod plaćanja pouzećem prije isporuke nazvati ćemo Vas za telefonsku potvrdu narudžbe.

DOSTAVA

Naručenu robu na području Bosne i Hercegovine dostavlja naš partner Euroexpress na adresu koju navedete u narudžbi. Dostava je unutar 3 do 5 radnih dana, od ponedjeljka do petka.

Ako naručitelj (primatelj) prilikom dostave nije kod kuće, dostavljač će na navedenoj adresi naručitelja ostaviti “obavijest o prispjeću pošiljke” na kojoj će biti naveden telefonski broj za dogovor oko termina ponovljene dostave unutar 8 dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljatelju.

Osnovna cijena svake dostave iznosi 10 KM. Za manji broj proizvoda, kod kojih je to posebno naznačeno prilikom kupovine, osnovna cijena uvećava se za dodatni trošak dostave. Za narudžbe iznad 100,00 KM dostava je besplatna, osim za artikle za koje vrijedi naznačeni dodatni trošak dostave bez obzira na iznos narudžbe.

ISPRAVNOST POŠILJKE

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom transporta ne budu oštećeni.

Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja te ih odmah reklamirati osobi koja je dostavila robu te eventualno odbiti preuzeti naručenu robu ukoliko su na njoj vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je dužan uporediti sadržaj pošiljke (vrstu i količinu dostavljenih artikala) s računom, te ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mjesta obavijestiti dostavljača.

Primatelj i dostavljač na licu mjesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Ajdaslić d.o.o podružnica Pets Friends Tuzla će u najkraćem mogućem roku o svom trosku dostaviti artikle za koje se tako utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju.

Provjera ispravnosti narudžbe je odgovornost kupca te se naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka neće uvažiti.

REKLAMACIJA I PRAVO NA POVRAT I ZAMJENU

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod sa greškom ili imate bilo kakav prigovor molimo vas da nas obavijestite na e-mail adresu: info@petsfriends.ba ili na broj telefona  035 266 656 ili 035 277 391

Prodavač se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakiran je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na stranici www.petsfriends.ba .

Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na Internet stranicama navedeno „razne boje“, „razni okusi“, „razne veličine“, „razni oblici“ i sl., te kupac takve prozvode ne može reklamirati sa te osnove.

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe.

Nakon što reklamira ispravnost proizvoda kupac je dužan poštom vratiti proizvod s materijalnim nedostatkom na adresu Ajdaslić d.o.o podružnica Pets Friends Tuzla, 2 Tuzlanske Brigade 75000 Tuzla uz naznaku „Povrat proizvoda“. Troškove dostave kod takvog povrata u potpunosti će preuzeti prodavač, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamjenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povrat novca, prema izboru kupca.

Ukoliko kupac želi zamijeniti ispravan i nekorišten proizvod koji mu ne odgovara (npr. zbog veličine i sl.), u roku 15 dana od dana dostave takav proizvod može o svom trošku vratiti na adresu Ajdaslić d.o.o podružnica Pets Friends Tuzla. Po primitku ispravnog proizvoda u originalnoj ambalaži Pezs Friends će prvom mogućom dostavom poslati zamjenski artikl po izboru kupca bez dodatne naplate troška zamjenske dostave. Za eventualnu razliku u cijeni zamjenskog artikla kupac će biti terećen ili odobren, ovisno o konkretnoj situaciji.

Ajdaslić d.o.o podružnica Pets Friends Tuzla. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta. Sve promjene objaviti će na ovim web stranicama.

Zahvaljujemo se našim kupcima na ukazanom povjerenju i nadamo se da ćemo ga i u buduće opravdati. Pets Friends Tim.

error: Strogo zabranjeno kopiranje i korštenje sadržaja web stranice!